Ons Team

 

Kiki Vleeschouwers
Kiki Vleeschouwers
dierenarts

Al sinds 1987 ben ik actief als dierenarts voor gezelschapsdieren, en nog steeds met hetzelfde enthousiasme (neen, eigenlijk met nog veel meer ! ) als tijdens mijn beginjaren.

In Dierenkliniek VvD hou ik mij zowel met eerstelijns- als met tweedelijnsdiergeneeskunde bezig, omdat zowel de doorgedreven diergeneeskundige kennis mij enorm boeit en prikkelt, als de fijne sociale contacten met de eigenaars. Mede dankzij het feit dat ik me door de jaren heen heb kunnen omringen met een aangename ploeg medewerkers, heb ik tijd kunnen creëren om mij verder te bekwamen via doorgedreven cursussen in mijn favoriete diergeneeskundige disciplines, nl de cardiologie en de acupunctuur.

Huisdiereigenaars correct informeren vind ik ook bijzonder belangrijk. Door de jaren heen heb ik dan ook geregeld teksten geschreven voor de bladen Elga, Libelle, Flair, Woef en de Gazet van Antwerpen. Tevens heb ik m’n medewerking verleend aan programma’s op Radio 1 & 2 en aan het televisieprogramma “Dierenkliniek”. Zo heb ik ook een aantal jaren “EHBO-cursussen voor huisdiereigenaars” georganiseerd. En voor de katteneigenaars heb ik een boek geschreven “Dr.Vleeschouwers’ Kattenboek”, uitgegeven bij Lannoo.

”Lees_meer”


En in mijn schaarse vrije tijd ? Wel, dan geniet ik van mijn eigen huisdieren: 2 katten en 2 landschildpadden. En bovenal: 3 schitterende zonen verschaffen mij heel veel levensvreugde ! Die 3 zonen presteren het om mijn tuin vol beesten en beestjes te stoppen en zelf een weesolifantje in Kenia en een jachtluipaard in Namibië te adopteren en te sponsoren. En als ik echt even m’n huis vol leven wil ontvluchten, kan ik heerlijk ontspannen in m’n hobby’s, nl diepzeeduiken en tai chi.

En zo weet u iets meer van die dierenarts die heel graag u en uw huisdier begeleidt.

Kiki Vleeschouwers

”Minder”

katrien verhoeven
Katrien verhoeven
dierenarts

In 2006 studeerde ik af als dierenarts in Gent. Na mijn studie startte ik mijn carrière als veearts in de Antwerpse Kempen, in Dierenkliniek De Brem. Vervolgens belandde ik in Dierenartsenpraktijk Boskema in Moorsel, waar ik ruim ervaring opdeed in de diergeneeskunde van de kleine huisdieren. Na vier jaar werkzaam te zijn in Oost-Vlaanderen, lonkte het weer te werken in mijn thuisbasis en belandde ik uiteindelijk in 2012 in Antwerpen bij Dierenkliniek VvD, waar ik in 2014 mede eigenaar werd.

In Dierenkliniek VvD oefen ik de algemene diergeneeskunde uit, maar leg mij in het bijzonder toe op de inwendige geneeskunde.

 

brecht debaes
Brecht Debaes
dierenarts

Ik studeerde af als dierenarts gezelschapsdieren in 2005. Na een jaar vol boeiende vervangingen ging ik aan de slag in dierenkliniek VvD. Het werken in teamverband en het contact met de dieren en hun baasjes bleek echt mijn ding. Door de jaren heen ben ik me meer gaan toeleggen op oftalmologie en chirurgie. Ik volgde de oftalmologie-opleiding aan de esavs (Europese school) en ook voor chirurgie school ik me regelmatig bij. In Vvd sta ik in voor de gewone consultaties, de oogproblemen en voor een groot deel van de chirurgische ingrepen.

In mijn vrije tijd geniet ik van lange ritten met mijn motor. Ik heb twee honden (Blue, een australian shepherd en Nox, een kruising deense dog/labrador) waar we graag de natuur mee intrekken.

 

lissa lambrecht
Lissa Lambrecht
dierenarts

Ik studeerde af in 2003 met grote onderscheiding en stapte onmiddellijk in de praktijk. Ik vond alles even boeiend en deed veel ervaring op in tal van praktijken en klinieken.

Nadat ik van alles geproefd had, vond ik mijn grote passie in dermatologie. Ik studeerde bij (esavs, 3-jarige opleiding in Wenen), volgde tal van Europese en binnenlandse congressen en ben actief lid van de werkgroep dermatologie.
Nu behandel ik alle huidpatiënten met evenveel inzet. Allergische dieren vormen ongetwijfeld de hoofdmoot van mijn patiënten; het is vaak een uitdaging om op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleem en een goede, individueel aangepaste oplossing voor elk dier. Maar het is net die samenwerking met eigenaar en dier die het zo leuk maakt om uiteindelijk een gelukkige klant en een kwispelende, jeukvrije hond (kat,…) de consultatieruimte te zien buiten lopen.
Sinds enige tijd ben ik me ook gaan verdiepen in het titeren van honden (afweerstoffen meten om gerichter te kunnen vaccineren) omdat ik merk dat vooral allergische patiëntjes gebaat zijn bij minder vaccineren.
In mijn vrije tijd maak ik lange wandelingen met mijn honden, Blue en Nox. En trainen we af en toe wat gehoorzaamheid.

 

yasmine van akeleyen

Yasmine Van Akeleyen
dierenarts

In 2014 studeerde ik als dierenarts af aan de Universiteit van Gent. Met een zeer brede interesse in verschillende diersoorten startte ik mijn carrière in een eerstelijnspraktijk in het verre Limburg. Daar behandelde ik met even grote liefde zowel paarden als kleine huisdieren. Ondanks ik veel bijleerde groeide echter snel de honger naar nog meer doorgedreven diergeneeskunde. Zo kwam ik in juni 2016 met heel veel inthousiasme in dierenkliniek VVD terecht. Het evenwicht tussen een fijne omgang met mensen, de behandeling van hun huisdieren en het werken in een gemotiveerd teamverband spreken mij enorm aan en maken van deze kliniek een voldoeninggevende werkplek.

Mijn interesses binnen de diergeneeskunde zijn heel breed en ik hou van gevarieerd werk. Echter mijn bijzondere interesse gaat uit naar echografie. Hiervoor volg ik bijscholingen om met de nodige professionaliteit een dier van binnenuit te kunnen bekijken.

In mijn vrije tijd staan dieren opnieuw op de eerste plaats. Voor mij bestaat er geen beter verzet dan te paard het bos in te trekken met mijn lieve hond Pie aan onze zijde.

Lucasz Branica
Lucasz Branica
dierenarts

Ik studeerde in 2016 af als dierenarts (optie gezelschapsdieren) en ging van start in een dierenkliniek in Limburg waar ik kennismaakte met verschillende disciplines binnen de diergeneeskunde. Nadat ik een brede basis had opgebouwd in de eerstelijnsdiergeneeskunde, heb ik mij meer kunnen toeleggen op interne geneeskunde en – mijn grootste professionele passie – cardiologie. Momenteel werk ik aan een ESAVS Cardiology Certificate en school mij regelmatig bij in verschillende onderdelen van het vak, om alle patiënten zo goed mogelijk te kunnen helpen.
Aangezien ik opgegroeid ben met huisdieren, kunnen ze ook nu in mijn leven niet ontbreken. Ik ben trotse eigenaar van een kat en hoop binnenkort ook een hond te kunnen adopteren.

 

Isaline Smisaert
Isaline Smisaert
dierenarts
 In 2019 studeerde ik af als dierenarts aan de Universiteit Gent met een zeer brede interesse voor verschillende diersoorten. Hierna heb ik enkele maanden in een dierenkliniek in de Noorderkempen gewerkt, waarbij de kleine huisdieren mijn hartje hebben veroverd. Na twee maanden reizen, heb ik daarna besloten mij volop toe te leggen op de meer doorgedreven diergeneeskunde in de kleine huisdieren. Met veel aandacht voor het welzijn van kat, hond en konijn is dierenkliniek VvD hiervoor de ideale plek.
Qua vrije tijdsbesteding liggen mijn interesses opnieuw volledig in de dierenwereld! Ik kweek zelf al sinds jaar en dag Nederlandse Dwerghangoor konijntjes. Daarnaast kan ik nergens beter ontspannen dan door een ritje op mijn paard.

 

Jody van der Beeck
Jody van der Beek
dierenarts
 In 2018 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Gent en sindsdien mag ik mijzelf een dierenarts noemen. Om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen in korte tijd ben ik eerst gestart met een internship bij dierenkliniek Randstad in Borsbeek. Hier heb ik voornamelijk ervaring opgedaan in de spoed en heb ik van alle disciplines iets mogen zien en leren. Vervolgens ben ik een half jaar gaan werken in een dierenartsenpraktijk in Lier. Daar heb ik vooral mogen kennismaken met de eerstelijns diergeneeskunde en mijn vaardigheden qua chirurgie wat kunnen uitbreiden. Nu ik het geweldige team van dierenkliniek VvD heb leren kennen weet ik zeker dat ik hier een top tijd tegemoet ga!
Het leuke aan de kleine huisdieren is dat de diergeneeskunde heel breed kan gaan en elke consultatie dus weer anders is. Het gevarieerde werk dat hierbij komt kijken spreekt mij dan ook enorm aan. Bovendien vind ik het contact met de klanten heel belangrijk en ook heel leuk. Het meest boeiende in de diergeneeskunde vind ik de oncologie. Hier ga ik mij dan ook zeker verder in verdiepen.
Ondanks dat de dieren mijn passie zijn, heb ik zelf nog geen huisdieren. Onze hond Alfred moet helaas nog geboren worden.

 

Laura Lembrechts
Laura Lemberechts
dierenarts-assistent

Mijn naam is Laura, sinds kleinsafaan ben ik enorm gebeten door het hondenvirus. Momenteel ben ik trotse eigenaar van 2 honden, een Akita en een Beagle, en 3 ex-zwerfkatten. Ik kan mij geen periode in mijn leven voorstellen waarin ik geen hond had. Bij gevolg heb ik dan ook gekozen voor een carrière in de dierenwereld!

In juni 2017 studeerde ik af aan de Hogeschool Gent als Bachelor in de Agro en Biotechnologie met optie dierenzorg. Ik kreeg een aanbieding van mijn laatste stageplaats , een kleine dierenartsenpraktijk, om daar als deeltijdse assistente aan de slag te gaan. Een mooie kans die ik met beide handen heb gegrepen en waardoor ik veel heb geleerd. Nu behoor ik, zoals jullie kunnen zien, sinds april 2019 bij het VvD-team. Ik sta jullie graag te woord aan de balie en ik zorg met veel TLC (Tender Love and Care) voor de patiëntjes die bij ons gehospitaliseerd worden.

Naast mijn deeltijdse job had ik nog wat vrije tijd die ik nuttig wou besteden. Zo startte ik in september 2017 een opleiding tot Hondentrimmer te Syntra. Door de grote vraag heb ik mij ondertussen bijgeschoold zodat ik katten en konijnen ook op de correcte manier kan trimmen. Je kan dus bij mij in VvD terecht voor de vachtverzorging van al uw viervoeters.

Ik ben heel erg geïnteresseerd en gepassioneerd door honden. Door op regelmatige basis workshops en lezingen bij te wonen blijf ik bijleren op vlak van gedrag, voeding, huid en vacht. Als je mij tegen komt, aarzel niet om even advies te vragen over vachtverzorging.

 

ellen meysmans

Ellen Meysmans
dierenarts-assistent

Hallo iedereen,
Sinds maart 2011 ben ik actief in Dierenkliniek VvD, een stageplaats die uitgroeide tot een job. Jullie kunnen mij tegenkomen/horen aan de balie of aan de telefoon, maar mijn liefde ligt vooral in het werk in de operatiezalen en de hospitalisatie.Daarnaast heb ik mij ook verdiept in kattengedrag. In 2017 heb ik het Felinova Cat Coach diploma behaald waarmee ik hoop om katteneigenaars verder te kunnen helpen met allerlei vragen over hun huisdier. Dit kan gaan over introductie tussen katten en/of andere huisdieren, verantwoord spelgedrag en speelmateriaal, verrijking, jachtgedrag, onzindelijkheid enzovoort. Een boeiende theorie die ik graag wil overbrengen.Zelf heb ik momenteel 1 kat en een prachtig zoontje! In mijn vrije tijd probeer ik dan ook zoveel mogelijk van hen te genieten.Wellicht tot binnenkort!

ald

Alexandra De Decker
dierenarts-assistent

Ik ben na mijn stage paraveterinair dierenartsassistente in VvD begonnen in 2003 als vaste werknemer. In al die jaren dat ik hier werk heb ik dan ook heel wat patiënten en hun eigenaars leren kennen en er een band mee opgebouwd. Het nauwe contact met dier en mens is wat mijn baan dan ook zo leuk maakt.

Sinds heel wat jaren ben ik meer en meer in de psyche van honden gaan verdiepen. Ik las, en lees nog steeds, alles wat los en vast zit over het hondengedrag en volg hierover graag en op gezette tijden bijscholingen/cursussen.
Ik begeleid nu al geruime tijd puppy-eigenaars op gepersonaliseerde consulten doorheen de verschillende fases gedurende het eerste levensjaar en dit met heel veel plezier en voldoening.

Thuis heb ik mijn handen vol aan mijn hond, een Cane Corso, Leon, 3 katten, 2 konijnen en een haan en 3 kippen. En voor de volledigheid, 3 schatten van kinderen.
Dit is in het kort wat mij bezig houdt.
Wellicht tot binnenkort!

jas

Jasmien Suykerbuyk
dierenarts-assistent

Al van kinds af aan ben ik zot van dieren. Ik wist dan ook al snel dat ik van deze passie mijn werk wilde maken. Zo ben ik aan de hogeschool Gent dierenzorg gaan studeren. Sinds ik afgestudeerd ben in 2012 ben ik in verschillende dierenklinieken als dierenartsassistente werkzaam geweest en sinds april 2020 mag ik mezelf trots lid van het geweldige VvD-team noemen. Reizen is een tweede grote passie. Nieuwe natuur, nieuwe culturen en nieuwe dieren gaan ontdekken vind ik zalig. Na het werk breng ik geregeld tijd door in de klimzaal om dan zalig thuis te komen bij mijn drie schatten van poezen.

ijo

Isabelle Joostens
dierenarts-assistent

Sinds juni 2018 vervoeg ik met veel enthousiasme het VvD-team.

Op mijn vorig werk zat ik 90% van mijn tijd voor een computerscherm. Ik werk wel graag met computers, maar dit vond ik nogal veel. Ik snakte naar wat meer actie, meer interactie met leven, met dieren, met mensen. Na mijn studies dierenverzorging en dierenartsassistente, kon ik stage lopen in Dierenkliniek VvD. Die stage deed ik met veel plezier en ik voelde aan dat ik de juiste keuze had gemaakt met deze carriere-wending. En toen kwam er een assistentenplaatsje vrij in VvD, voor mij! 😊

In mijn vrije tijd probeer ik wat te sporten (joggen, fietsen en hockeyen) of waag ik mij aan een culinair of muzikaal experiment. Voor mijn vakanties trek ik gewoonlijk de natuur in, zo laad ik mijn batterijen weer op. Als ik dan ook nog toevallig everzwijnen of een vos tref, dan hou ik daar dagenlang een goed gevoel aan over.

En nu ik mijn plekje gevonden heb, ga ik me zo snel mogelijk inwerken zodat ik als volwaardig lid kan meedraaien in dit tof team. Tot binnenkort?