Diensten

Consultaties

u kan bij ons terecht voor gewone consultaties, steeds na afspraak

Acupunctuur

VvD beschikt over verschillende dierenartsen die acupunctuur beoefenen. Bel gerust voor meer info of het maken van een afspraak.

Chirurgie

VvD beschikt over een voorbereidingsruimte en 2 goed geëquipeerde operatie-kamers (met gas-anesthesie). Zo kunnen we uw huisdier zo veilig mogelijk onder narcose brengen en monitoren gedurende de ingreep.

”Lees_meer”

Routine-operaties (sterilisaties, castraties, huidgezwelletjes, tandsteen verwijderen,…) worden dagelijks uitgevoerd. Ook voor meer gespecialiseerde ingrepen (maagdarmchirurgie, blaasoperaties, kruisbandoperaties, bos-operaties, ,…) kunt u bij ons terecht. Goed opgeleide chirurgen voeren deze ingrepen uit.

”Minder”

Hospitalisatie

Wij beschikken over een grote, comfortabele hospitalisatie-ruimte waar de dieren voor korte of langere tijd kunnen verblijven. De operatie-patiëntjes worden er in alle rust en onder toezicht wakker. Er is een eveneens een couveuze voor kleine dieren (knagertjes, pups/kittens,…).

Microscopie

Voor huidproblemen, bloeduistrijkjes, urine-onderzoeken,… is een goede microscoop onmisbaar. Op basis van de resultaten kan een gepaste behandeling ingezet worden

Digitale radiografie

De rx-foto’s van hoge kwaliteit zijn snel beschikbaar. Zo kunnen we uw dier nog beter helpen.

Bloed-en urine-onderzoeken

door de nauwe samenwerking van een labo vlakbij, hebben wij vaak de dag zelf nog de resultaten van deze onderzoeken.

Endoscopie

Bij deze ingreep gaan we met een klein cameraatje kijken in vb de maag of darm. We kunnen zo ook stukjes weefsel verzamelen om te laten onderzoeken en een beter idee te krijgen van het probleem van uw huisdier.

Doorverwijzing

bent u doorverwezen door uw dierenarts voor een meer gespecialiseerde consulatie/ingreep in dierenkliniek VvD, breng dan alle verslagen en reeds gegeven medicatie mee. Zo kunnen we u zo goed mogelijk verder helpen.

Gedragsadvies

Heeft u problemen met het gedrag van uw hond of kat, vraag info! We hebben verschillende mensen die zich toeleggen op gedragsproblemen die u met veel plezier tips zullen geven. Voor meer gecompliceerde problemen kunt u een afspraak maken voor gepersonaliseerd advies.

Voeding en voedingsconsulten

VvD beschikt over een uitgebreide voorraad aan onderhouds- en medicinale voedingen. Advies over de geschikte voeding voor uw huisdier kunt u steeds vragen aan de balie. Voor meer gecompliceerde problemen en advies kunt u een afspraak maken bij onze voedingsdeskundige./div>

Echografie

Zowel voor opnames van de borstkas (in geval van hartproblemen) als van de buik (lever, milt, darmen, blaas,…) kunt u bij ons terecht.

cat