bloeddrukmeting kat website

Hoge bloeddruk bij de kat

Een hoge bloeddruk komt vaak voor bij mensen, maar wist je dat ook onze katten last kunnen hebben van een hoge bloeddruk? Net als bij mensen, zijn er vaak geen/weinig uiterlijke tekenen. Deze aandoening wordt vaak de stille doder genoemd omdat ze meestal pas herkend wordt als er zich ernstige problemen voordoen. het risico op een hoge bloeddruk neemt toe met de leeftijd en ook bij nier- en schildklierproblemen.

Waarom is opsporen belangrijk?
Een hoge bloeddruk veroorzaakt schade aan verschillende belangrijke organen, zoals de nieren, de ogen en de hersenen, met soms zware gevolgen.

Hoe kunnen we de bloeddruk bij de kat controleren?
Net zoals bij mensen kan de bloeddruk gemeten worden door een band om de poot te plaatsen. Het is een eenvoudige, snelle en pijnloze methode. Soms vraagt het wel even tijd omdat de kat rustig moet zijn om een betrouwbare meting te bekomen.

Hoe wordt een hoge bloeddruk behandeld?
De dierenarts kan doeltreffende en veilige medicatie voorschrijven om de hypertensie (= een hoge bloeddruk) te behandelen. De bloeddruk zal regelmatig moeten worden gecontroleerd, zodat de medicatie, indien nodig, aangepast kan worden. Ook onderliggende problemen (nierproblemen, schildklierproblemen) zullen behandeld moeten worden.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vvddiere/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Comments are closed.