kat-chip vr website

Kattenregistratie officieel van start

Voortaan is het verplicht om een kat (die jonger was dan 12 weken op 1/11/2017) te laten chippen en registreren in de officiële databank, Cat-id. Dit dient te gebeuren voor de leeftijd van 12 weken en voor de kat van eigenaar verandert.

Een chip laten plaatsen bij jouw kat is zowiezo interessant want op deze manier kunnen we jou, als baasje, terugvinden als jouw lieveling verloren loopt. Een chip plaatsen is een weinig pijnlijke procedure en kan gewoon gebeuren tijdens de consultatie.

Er is, sinds 1 november 2017 een nieuwe databank voor katten: Cat-id. In deze databank worden voortaan alle gegevens van de gechipte katten bewaard.

Mijn kat heeft al een chip en is geregistreerd in de andere (oude) database, wat nu?

Geen paniek, deze database blijft, naast de nieuwe, bestaan. We kunnen dus nog steeds de gegevens van jouw huisdier raadplegen. Wil je graag dat jouw kat ook geregistreerd wordt in de nieuwe database, dan kunnen wij dat voor je in orde maken.

Comments are closed.